Condensys

Condens binnenkant raam

80% Kostenvbesparen
Tot wel 80% kostenbesparend. Uw glas blijft behouden!
Milieuvriendelijk

Hergebruik! Het sleutelwoord voor ons milieu!

Geen extra kosten

Geen voorrijkosten in geheel Nederland!

Condens binnenkant raam

Warme lucht die afkoelt gaat zich zetten op de koude plekken in huis. Dit zijn meestal de ramen en spiegels. Dit fenomeen heet condensatie en is het gevolg van te veel vocht in huis. Beslagen ramen zijn ’s ochtends in het voor- en najaar geen onbekend gezicht en is meestal te verhelpen door de ruimte even goed te ventileren. Het is een ander verhaal als er condens ontstaat aan de binnenkant van het raam. Condensvorming tussen de glasbladen, dus in de spouw, mag natuurlijk niet voorkomen!

Energiebesparing

HR++ glas of tripple glas zorgt voor een hoge warmte-isolatie van uw woning. Maar ook de hedendaagse kunststof en aluminium kozijnen dragen hier aan bij. Met hun holle kamers houden de kozijnen net als het isolatieglas de lucht vast. Dit zorgt voor optimale isolatie en daarmee realiseert u een enorme energiebesparing, mits het glas niet lek is.

Het glas is lek

Als er vocht ontstaat tussen de glasbladen is het glas lek. Lek glas kan uw zicht belemmeren maar zorgt ook voor een hogere energierekening. Zonder de gehele ruit te hoeven vervangen kan Condensys de lek in het glas repareren. Hierdoor bespaart u dus op de reparatiekosten en de stookkosten maar krijgt u ook weer glashelder glas.

De oplossing voor condens in het raam

Afhankelijk van de grootte van het glasoppervlak boort Condensys 2 of 4 gaatjes in de hoeken van het glas. Onder druk wordt daarna de binnenzijde gespoeld en gereinigd. Na ongeveer 14 dagen, wanneer de condens aan de binnenkant van het raam helemaal droog is, worden de gaatjes gedicht met transparante filters. Deze filters zorgen ervoor dat het tussen de glasbladen vocht en vuilvrij blijft. De filters zijn optisch vrijwel niet waar te nemen. Daarnaast sluiten ze naadloos aan op het glas zodat u geen hinder ondervindt van de filters tijdens het wassen van de ramen.

 

Advies?

Wij helpen u graag.