Condensys

Condensvorming | Condensys

80% Kosten besparend

Tot wel 80% kostenbesparend. Uw glas blijft behouden!

Milieuvriendelijk

Hergebruik! Het sleutelwoord voor ons milieu!

Geen extra kosten

Geen voorrijkosten in geheel Nederland!

Condensvorming in dubbel glas?

Condens op dubbel glas is voor menigeen een ergernis. Zeker wanneer het niet weg te poetsen is. Condensvorming aan de buiten-, of binnenkant van uw ramen is over het algemeen niet iets om u grote zorgen over te maken. Anders wordt het wanneer het vocht in de dubbele beglazing zit. Dan heeft u te maken met lekkage. Toch hoeft u niet direct een glaszetter in te schakelen. Condensys heeft dé oplossing om het lek te dichten en de condens te verwijderen.

Condens op de buiten-, of binnenkant van uw ramen

Ziet u kleine druppeltjes op uw ramen? Geen reden tot ongerustheid, condensvorming op dubbel glas is geen bijzonder fenomeen. Zeker wanneer u het, in het voor- en najaar, ’s ochtends aan de buitenkant van uw ruiten aantreft. De condensvorming is hét bewijs dat uw dubbel glas uitstekend isoleert. Bij een lage temperatuur en een relatief hoge luchtvochtigheid, zal de ruit aan de buitenkant koud blijven, maar aan de binnenkant opwarmen. Omdat de warmte binnen blijft, is de koude en vochtige lucht als condens zichtbaar aan de buitenkant van het raam. De condens verdwijnt vanzelf wanneer het buiten opwarmt.

Condensvorming aan de binnenzijde van uw raam is een gevolg van een hoge luchtvochtigheid binnenshuis. De warme, vochtige lucht in huis kan niet naar buiten en wanneer het in contact komt met een koud oppervlak, zoals het raam, zal condensvorming optreden. U voorkomt deze condensvorming door goed te ventileren.

Condensvorming in dubbel of HR glas! Wat nu?

Het wordt een ander verhaal wanneer er condens in uw dubbele beglazing zit. Dan is uw dubbel glas lek en is er vocht in de spouw, tussen de ruiten, terechtgekomen. In verloop van tijd vormt dit een witte waas op uw ruit, waardoor het uitzicht belemmerd wordt. Bovendien verliest het dubbel glas haar isolerende werking. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is vervanging van de ruit lang niet altijd nodig. Door Condensys in te schakelen, vermijdt u de kosten van een nieuwe ruit en bijkomende kosten als schilderwerk, kitwerk en nieuwe glaslatten! Op een milieuvriendelijke en betaalbare manier zorgen wij ervoor dat het vocht verwijderd, het lek gerepareerd en de isolatiewaarde hersteld wordt. Lees hier hoe we te werk gaan.

Condens is verleden tijd met een reparatie door Condensys

Kunnen wij u van de condens tussen uw dubbele beglazing afhelpen? Voorkom dat er kalkafzetting kan ontstaan en vraag ons tijdig om hulp. Maak vandaag nog een afspraak! Heeft u vragen? Dan kunt u ons natuurlijk ook altijd bellen of mailen.

Condensys...Alles helder.

 

Afspraak maken?

Wij helpen u graag.