Condensys

Herkenbaar? Dubbel glas lek? Condensys lost op!

80% Kosten besparend

Tot wel 80% kostenbesparend. Uw glas blijft behouden!

Milieuvriendelijk

Hergebruik! Het sleutelwoord voor ons milieu!

Geen extra kosten

Geen voorrijkosten in geheel Nederland!

Herkenbaarheid

Herkend u ook het lek en blind slaan van isolatieglas? Dit is erg vervelend en belemmerd het zicht zowel naar buiten als naar binnen. De isolatiewaarden verminderen en zijn na verloop van tijd zelfs geheel verdwenen.

Hoe ontstaat lek en blind isolatieglas

Het lek en blind slaan van isolatieglas kan vele oorzaken hebben. Het lek en blind slaan ontstaat doordat het kader (afstandhouder) dat de twee glasbladen aan elkaar houdt niet meer luchtdicht is. Hierdoor kan vocht en vuil tussen het isolatieglas komen. Het droogmiddel dat in de afstandhouders zit raakt verzadigd met vocht en uw isolatieglas gaat condenseren. Het vuil dat samen met het vocht in het isolatieglas dringt, zet zich af op het glas en wordt na verloop van tijd zichtbaar.

Verschillende oorzaken.

Het dubbele glas is aan het einde van de levensduur. Dit kan komen doordat de kitnaden om de afstandhouders zijn ingedroogd of dat in de kitnaden haarscheurtjes zijn ontstaan.Ook kan het komen door thermische belastingen en drukverschillen.

Hierdoor gaan de glasbladen ‘’bewegen” en ontstaan er scheurtjes in de kitnaden.Materiaalmoeheid, fabricagefouten of fouten bij het plaatsen van isolatieglas kunnen na verloop van tijd ook zorgen voor lek of blind glas.Het niet of onvoldoende onderhoud aan kozijnen is dan ook vaak een reden dat dubbel glas lek raakt.

Lek isolatieglas heet ook wel Lekslag.

* Een blauwe waas op het glas tussen het isolatieglas.

* Een witte waas op het glas tussen het isolatieglas.

* Witte uitbloei op het glas tussen de glasbladen.

* Vocht (condensatie) op het glas tussen de glasbladen.

* Vlekken of strepen op het glas tussen de glasbladen.

* Water en vuil onderin Uw isolatieglas.

* Witte uitbloei op de afstandhouders tussen het glas.

* ronde witte afzettingen op het glas tussen de glasbladen.

Soms alleen onder bepaalde omstandigheden (vaak s'morgens of s'avonds) is vocht en condensatie waar te nemen tussen de glasbladen. Dit heeft met temperatuurschommelingen en luchtvochtigheid te maken en is een natuurlijk verschijnsel. Dit vocht kan weer verdampen onder de temperatuursveranderingen binnen en buiten. Uw isolatieglas is dus lek en het is verstandig dit zo snel mogelijk te laten herstellen. Zo bent U verzekerd dat Uw glas weer jaren mee gaat, en bespaard U flink aan kosten!

Helaas kunnen bepaalde soorten en types isolatieglas niet meer gerepareerd worden. Bijvoorbeeld veiligheidsglas of gehard glas. Ook isolatieglas dat al geruime tijd gecondenseerd is, of als vuilresten in het glas geëtst zijn, zal het glas vervangen moeten worden. Dit zal op locatie beoordeeld worden en u zal dan een vrijblijvend advies ontvangen.

Natuurlijk kan Condensys ook uw glas vervangen en uw kozijn van nieuwe verf voorzien!

Condensys...alles helder!

Afspraak maken?

Wij helpen u graag.