Condensys

Lek dubbel glas | Condensys

80% Kosten besparend

Tot wel 80% kostenbesparend. Uw glas blijft behouden!

Milieuvriendelijk

Hergebruik! Het sleutelwoord voor ons milieu!

Geen extra kosten

Geen voorrijkosten in geheel Nederland!

Lek dubbel glas. Het veroorzaakt condens, vocht en een blauwe waas

Dubbel glas in ramen en deuren van woningen of gebouwen zorgt voor een goede warmte- en geluidsisolatie. Het kan gebeuren dat er condens (vocht) tussen de ramen terecht komt. Vaak is er dan na verloop van tijd een witte of blauwe waas te zien. In dat geval is het dubbel (of triple) glas lek. Verzekeraars noemen dit ook wel ‘blindslag’ of ‘lekslag’. De warmte- en geluidsisolatiewaarden zijn in zo’n geval nihil geworden. Glaszetters zullen u vertellen dat het glas vervangen moet worden, maar dit is niet altijd nodig! Condensys heeft dé oplossing om het vocht tussen de glasplaten van uw ramen te verwijderen, zodat u uw glas niet hoeft te vervangen. Daarmee bent u veel goedkoper uit!

Hoe herkent u een lek in dubbel glas?

Wanneer de buitenlucht kouder wordt en de luchtvochtigheid in uw huis hoog is, beslaan uw ramen aan de binnenkant. Maar als de ramen tussen het dubbel glas beslaan, is het dubbel glas lek. Hoe kunt u een lek in uw dubbel glas herkennen? Heel duidelijk is het wanneer u vocht tussen de twee glasplaten ziet. Na verloop van tijd zal er door het vocht een kalkafzetting op het glas ontstaan. U ziet dan een witte of blauwe waas of ronde, witte afzettingen tussen de glasbladen. Condensys kan in vrijwel alle gevallen het vocht en de kalkafzetting verwijderen. Hoe wij dit doen, leggen we hier uit.

Voorbeeld lek dubbel glas

Tussen de lagen dubbel glas (1 en 3) zit een spouw (2). Afstandshouders zorgen voor ruimte tussen de glasplaten. Om te zorgen dat de schone en droge lucht in de spouw tussen de glasbladen blijft, wordt de hele rand afgedicht (4 en 6). Wanneer deze verbinding tussen het glas en de afstandshouder loslaat, ontstaat er een lek in de afdichting. Dan kan er vocht in het dubbel glas terecht komen. Condensys kan uw dubbel glas van dit vocht ontdoen.

Condensys glas helder

Wat zijn de gevolgen van lekkend dubbel glas?

Lekkend dubbel glas heeft een paar vervelende gevolgen. Wanneer er vocht in de spouw terecht komt, treedt er condensvorming op. Condens belemmert het zicht door de ruit. Bovendien gaat de isolerende werking van het dubbel of triple glas (het heet niet voor niets ook wel isolatieglas) verloren wanneer de spouw te vochtig wordt. 

Heeft u een lek in uw dubbel glas? Condensys heeft de oplossing!

Laat Condensys het lek in uw dubbel glas repareren. U bespaart hiermee tot wel 80% aan kosten in vergelijking met nieuw te plaatsen isolatieglas! Bovendien biedt Condensys 5 jaar garantie op deze milieuvriendelijke reparatie. Blijf niet langer tegen die waas aankijken. Maak snel een afspraak!

Afspraak maken?

Wij helpen u graag.