Condensys

Dubbelglas condens

80% Kosten besparend

Tot wel 80% kostenbesparend. Uw glas blijft behouden!

Milieuvriendelijk

Hergebruik! Het sleutelwoord voor ons milieu!

Geen extra kosten

Geen voorrijkosten in geheel Nederland!

Dubbelglas condens

Dubbelglas zoals thermopane, HR glas of isolatieglas bestaat uit 2 glasbladen gevuld met lucht of een edelgas. b.v. Argon- of Kryptongas. Zodra er een lek ontstaat in het glas of tussen de sponning en het glas, kan er vocht en vuil tussen de glasbladen in komen. Dit vocht veroorzaakt condens. Dubbelglas met condens ertussenin heeft dus ergens een lek.

Dubbelglas vervangen of laten repareren?

Als u ziet dat dubbelglas condens heeft aan de binnenzijde van de glasbladen, dan is het tijd om actie te ondernemen. Het dubbelglas verliest door de lek namelijk zijn isolerende werking en er gaat hierdoor onnodig energie verloren. Daarnaast is het niet prettig kijken door een raam met condens, een blauwe waas of vochtkringen. Het is gelukkig niet nodig om het gehele raam te vervangen. Condensys heeft een andere oplossing. Condensys kan het dubbelglas met condens ertussenin namelijk repareren.

Hoe werkt het repareren van dubbelglas met condens?

Na het boren van 2 of 4 gaten, afhankelijk van de oppervlakte van het raam, wordt de binnenzijde gereinigd met een speciaal reinigingsconcentraat. Het reinigingsconcentraat wordt onder druk aangebracht in de spouw van het raam. Hierdoor verdwijnt het condens maar ook de blauwe of witte waas, de kalkstrepen, kringen of vlekken die ontstaan zijn door het vocht tussen de glasbladen. Daarna wordt de binnenruimte schoon gespoeld met gedemineraliseerd water. Het restwater wordt uit de geboorde gaatjes gezogen. Dan is het 14 dagen afwachten totdat de tussenruimte van het dubbelglas volledig droog is.

Vrijwel niet zichtbare filters worden aangebracht in het dubbelglas

De geboorde gaten in het dubbelglas worden na 14 dagen afgesloten met speciale vrijwel niet zichtbare filters. Deze filters zorgen ervoor dat er geen vocht en vuil meer in de tussenruimte van het glas kan komen. Een nieuwe condensatie van het dubbelglas wordt op deze manier voorkomen en uw glas is weer als nieuw!

 

Afspraak maken?

Wij helpen u graag.