Condensys

Repareren dubbel glas | Condensys

80% Kosten besparend

Tot wel 80% kostenbesparend. Uw glas blijft behouden!

Milieuvriendelijk

Hergebruik! Het sleutelwoord voor ons milieu!

Geen extra kosten

Geen voorrijkosten in geheel Nederland!

Repareren dubbel glas

Unieke glas reparatie bij een lek in dubbel glas

Beslaan uw ramen ondanks dat ze voorzien zijn van dubbel glas of HR++ glas? Geen zorgen, dat is heel normaal. Wanneer buiten de temperatuur laag is en de relatieve luchtvochtigheid hoog, kan er condens ontstaan aan de buitenkant van het dubbel glas. Dit is een gevolg van de hoge isolatiewaarde van het glas. Dubbel glas kan aan de binnenkant beslaan wanneer de buitenlucht kouder wordt en de luchtvochtigheid in uw huis hoog is. Beslagen ramen betekent dus niet dat uw dubbel glas defect is.

Zit er echter condens tussen het dubbel glas, dan is er sprake van een lek, ook wel ‘blindslag’ of ‘lekslag’ genoemd. In dit geval zult u vrijwel altijd te horen krijgen dat het glas vervangen moet worden. Maar wist u dat glas reparatie door Condensys ook een optie is? Met behulp van een uniek reinigingsproces repareren wij uw dubbel glas en bent u stukken goedkoper uit dan bij glasvervanging!

Is glas reparatie mogelijk bij een lek in dubbel glas?

Wanneer dubbel glas lek is, zit er vocht tussen de glasplaten. Het zicht door het raam wordt belemmerd door condens of een witte of blauwe waas (kalkafzetting). Door het lek wordt de spouw vochtig en dat is funest voor de isolatiewaarde van het dubbel glas. Condensys kan in vrijwel alle gevallen het vocht en de kalkafzetting verwijderen en het lek in het dubbel glas repareren. Daarmee is de isolatiewaarde van het glas ook weer hersteld. Bent u benieuwd of wij ook uw dubbel glas kunnen repareren of heeft u specifieke vragen? Neem dan contact met ons op!

Dubbel glas reparatie: hoe werkt dat?

Condensys repareert een lek in dubbel glas in 6 stappen, waardoor vervanging van het isolatieglas niet nodig is:

  1. Boren; we boren 2 of 4 gaatjes in de hoeken van het glas
  2. Voorspoelen; onder druk spoelen we de binnenzijde van het isolatieglas
  3. Reinigen; we reinigen de binnenruimte met een biologisch afbreekbaar reinigingsconcentraat
  4. Naspoelen; we spoelen de binnenzijde van het isolatieglas na met gedemineraliseerd water
  5. Drogen; we zuigen het restwater uit de binnenruimte en laten het geheel zo’n twee weken drogen
  6. Filterdichting; als de binnenruimte volledig droog is, zorgen we voor een luchtvulling tussen het glas en dichten we de geboorde gaatjes met transparante filters

Is uw dubbel glas lek? Overweeg dan een glas reparatie door Condensys! Na reparatie is uw glas als nieuw en isoleert weer. Condensys biedt u 5 jaar garantie op deze milieuvriendelijke reparatie, waarmee u tot wel 80% aan kosten bespaart ten opzichte van glasvervanging. Maak snel een afspraak!

Condensys... zo kan het ook.

 

Afspraak maken?

Wij helpen u graag.