Condensys

Thermopane / isolatie glas / dubbelglas

80% Kosten besparend

Tot wel 80% kostenbesparend. Uw glas blijft behouden!

Milieuvriendelijk

Hergebruik! Het sleutelwoord voor ons milieu!

Geen extra kosten

Geen voorrijkosten in geheel Nederland!

Thermopane

Is uw Thermopane glas lek? Condensys kan het repareren!

Thermopane glas en dubbel glas, is er verschil?

“Mijn Thermopane glas is lek” is een opmerking die wij bij Condensys nog zo nu en dan horen. De termen Thermopane glas en dubbel glas worden vaak door elkaar gebruikt. Dat is niet geheel terecht, want Thermopane is een vorm van dubbel glas, maar niet al het dubbel glas is ook Thermopane. Thermopane is een merknaam, genoemd naar het Duitse bedrijf dat in 1948 voor het eerst dubbel glas produceerde. In 1995 stopte het bedrijf met de fabricage van Thermopane en dit soort glas is daarom met name nog aanwezig in woningen van voor of rond dat jaartal. Net als standaard dubbel glas (niet te verwarren met HR glas), bestaat Thermopane uit twee normale glasplaten, met daartussen een met droge lucht gevulde spouwruimte. Net als bij elk ander soort dubbel glas, kan er condens tussen de glasplaten terecht komen. Dan is het Thermopane glas lek.

Uw Thermopane glas is lek, reden voor glasvervanging?

Veel mensen denken meteen aan glasvervanging wanneer hun dubbel glas of Thermopane glas lek is. De nieuwe varianten van dubbel glas zouden duurzamer en beter voor het milieu zijn. Dat is slechts deels waar. De isolatiewaarde van HR glas is absoluut beter en de gebruikte kitsoorten zijn vriendelijker voor het milieu. Deze kitsoorten zijn harden echter ook eerder uit en veroorzaken daardoor sneller scheurtjes en lekkage. Ook zet het gas waarmee de HR+ glassoorten gevuld zijn meer uit dan de lucht in het standaard dubbel glas, waardoor er een grotere kans op lekkage is. De HR+ glassoorten gaan daarom vaak minder lang mee en zijn daarmee minder duurzaam. Natuurlijk bestaat ook de kans dat uw Thermopane glas na zoveel jaar lek raakt. Ook dan is het niet per se tijd voor glasvervanging. Condensys kan het lek namelijk in de meeste gevallen milieuvriendelijk repareren!

Reparatie van Thermopane glas lekkage

Condensys heeft dé oplossing om condens tussen de glasplaten van uw dubbel glas of Thermopane glas te verwijderen. Hoe wij het glas repareren, leest u hier. U hoeft het glas dus niet te vervangen en daar bespaart u veel geld mee! Is uw Thermopane glas lek en wilt u meer over een mogelijke reparatie weten? Maak dan snel een afspraak!

Wist u dat Condensys ook driedubbelglas kan reinigen?

 

Afspraak maken?

Wij helpen u graag.