Condensys

veiligheidsglas

80% Kosten besparend

Tot wel 80% kostenbesparend. Uw glas blijft behouden!

Milieuvriendelijk

Hergebruik! Het sleutelwoord voor ons milieu!

Geen extra kosten

Geen voorrijkosten in geheel Nederland!

Veiligheidsglas

Is uw veiligheidsglas kapot? Condensys helpt snel!

Veiligheidsglas repareren?

Heeft u te maken met een gebroken ruit van veiligheidsglas? Dit is helaas niet te repareren. De manier waarop veiligheidsglas gefabriceerd wordt, maakt het onmogelijk om later nog reparaties aan het glas uit te voeren. Vervanging is de enige optie wanneer uw veiligheidsglas kapot is. Condensys kan u snel van nieuw veiligheidsglas voorzien én het voor u plaatsen!

Wat is veiligheidsglas?

Veiligheidsglas is glas dat in huis of bedrijfsruimtes gebruikt wordt om te voorkomen dat iemand snijwonden oploopt wanneer het glas breekt, om of bescherming te bieden tegen vlammen of inbrekers. Veiligheidsglas heeft ook nog andere toepassingen, gericht op de verbetering van het comfort, zoals bijvoorbeeld isolatie en geluidsdemping. Er zijn verschillende soorten veiligheidsglas, waarvan draadglas, gehard glas en gelaagd glas de bekendste zijn.

Wilt u uw kapotte veiligheidsglas laten vervangen of zoekt u veiligheidsglas met een betere thermische of akoestische isolatie of met een zelfreinigende coating? Neem dan contact met ons op. We leveren snel en plaatsen het met plezier voor u.

Verschil gehard en gelaagd veiligheidsglas

Hoewel gelaagd glas en gehard glas allebei in de categorie veiligheidsglas vallen, zijn er toch duidelijke verschillen.

Gelaagd glas

Gelaagd glas is het meest voorkomende soort veiligheidsglas. Het bestaat uit twee of meer glasplaten, die door middel van een sterke, onzichtbare folie aan elkaar gesmolten worden.

Deze folie zorgt ervoor dat het glas, wanneer het breekt, bij elkaar gehouden wordt. Dat voorkomt scherpe glasscherven en bovendien is het inbraakwerend. Er is moeilijk doorheen te komen, omdat het gelaagde glas steeds één geheel blijft, ook als het breekt. Gelaagd glas wordt vaak gebruikt voor bijvoorbeeld balkonruiten, raambalustrades en overal waar mensen door het glas zouden kunnen vallen. Door de inbraakwerende werking is het ook uitermate geschikt voor winkelruiten.

Gehard glas

In tegenstelling tot gelaagd glas, bestaat gehard glas meestal maar uit één glasplaat. Het glas is enorm sterk doordat er tijdens het productieproces (extreme verhitting, gevolgd door plotseling afkoeling) spanning ontstaat binnen het glas. Breekt het glas alsnog, dan valt het uit elkaar in duizenden onscherpe stukjes, die geen grote verwondingen kunnen veroorzaken. Gehard glas wordt veel toegepast in openbare ruimtes. Ook in huis is gehard glas handig en veilig in bijvoorbeeld douchewanden of ramen in een schuifpui of binnendeur. Omdat gehard glas hittebestendig is, is het ook toepasbaar als spatscherm achter de kookplaat.

Condensys plaatst veiligheidsglas vakkundig en snel

Kampt u met gebroken veiligheidsglas? Of wilt u uw ramen inbraakwerend en isolerend maken? Kan de schuifpui misschien wel wat steviger glas gebruiken? Laat Condensys dan nieuw veiligheidsglas leveren en installeren. Bel ons op 0548-542801 of mail ons via info@condensys.nl; wij vertellen u met plezier over alle mogelijkheden en maken graag een offerte voor u. 

Maak een afspraak!

 

Afspraak maken?

Wij helpen u graag.