Condensys

Wat u moet weten over dubbelglas en isolatieglas

80% Kosten besparend

Tot wel 80% kostenbesparend. Uw glas blijft behouden!

Milieuvriendelijk

Hergebruik! Het sleutelwoord voor ons milieu!

Geen extra kosten

Geen voorrijkosten in geheel Nederland!

1

Boren

2

Voorspoelen

3

Reinigen

4

Naspoelen

5

Drogen

6

Filterdichting

Uitleg soorten glas

Isolatieglas, dubbelglas, thermopane, H.R. glas... Op deze pagina geven wij u een overzicht van tal van verschillende soorten isolatieglas en de herkenning van een lek, of vocht en vuil tussen het glas.

Repareren is besparen

Ook voor een reparatie, geven wij u graag advies of een prijsopgave. u kunt dit doen door middel van ons contact formulier of door ons te bellen. contact

Condensys

Condensys herstelt lek en blindgeslagen isolatieglas, ook wel lekslag genoemd. Lek isolatieglas verliest naast het zicht ook zijn isolatiewaarde. Lekslag kan op meerdere manieren zichtbaar worden in het raam: 

• U ziet een witte of blauwe waas op het glas tussen het isolatieglas;
• U ziet een witte uitbloei op het glas of op de afstandshouders tussen de glasbladen;
• U ziet vocht ofwel condensatie op het glas tussen de glasbladen;
• U ziet vlekken, strepen of ronde witte afzettingen op het glas tussen de glasbladen;
• U ziet onderin tussen het isolatieglas water en vuil liggen.

Condensys repareert en zorgt voor helder zicht!

Na een behandeling met de techniek die Condensys toepast, isoleert het glas weer en kunt u weer glashelder door het raam kijken. Condensys vervangt het raam niet maar reinigt de ruimte tussen de glasbladen. Na de reiniging wordt het glas afgesloten met speciale filters zodat condensatie niet opnieuw kan ontstaan. De filters zijn nauwelijks zichtbaar en sluiten naadloos aan op het glas zodat u geen hinder ondervindt tijdens het ramen wassen. Een reparatie uitgevoerd door Condensys is vele malen goedkoper dan het plaatsen van een nieuw raam en tevens beter voor ons milieu!

Welk isolatieglas kan niet gerepareerd worden?

In de meeste gevallen kan Condensys een reparatie uitvoeren als er lekslag is ontstaan. In een enkel geval is dat niet mogelijk: 

• Als er al vele jaren condens in het isolatieglas zit en de glasstructuur is aangetast.
• Als het gehard glas betreft.

Condensys plaatst ook nieuw isolatieglas en schildert de kozijnen

Mocht het tijdens de inspectie duidelijk worden dat het isolatieglas helaas niet meer te repareren is, kan Condensys in overleg met u ook het glas vervangen. Daarnaast kunt u Condensys vragen om de kozijnen te schilderen.

Hoe voorkomt u lekslag?

Lekslag is niet te voorkomen, maar als u de kozijnen in een goede staat houdt, zal dit zeker bijdragen aan de levensduur van het isolatieglas. Mocht er lekslag ontstaan, bel dan spoedig naar Condensys. Wacht u te lang, dan kan het glas niet meer gerepareerd worden!

Projecten Condensys

Ouder, maar ook modern isolatieglas heeft een beperkte levensduur. Isolerende beglazingen, zowel dubbel als drie dubbel glas kunnen al condenseren na bijvoorbeeld 8 of 10 jaar.